Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τι είναι ο βεγκανισμός;

Τι είναι ο βεγκανισμός;

Βεγκανισμός σημαίνει σεβασμός στη ζωή και στις αρχές της συμπόνιας. Ο βεγκανισμός δεν είναι απλώς ένας τρόπος διατροφής. Είναι ένας τρόπος ζωής που αναγνωρίζει
ότι τα ζώα διαθέτουν αναφαίρετο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και στη ζωή, και αποτελεί καθημερινή εφαρμογή της ιδέας ότι η εκμετάλλευση των αδυνάτων είναι ενάντια σε κάθε νόμο της ηθικής. Ο βεγκανισμός είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να παύσουν τα μαρτύρια και η βαναυσότητα του ανθρώπου πάνω στα ζώα.

Τι κάνει -και τι δεν κάνει- ένας βέγκαν;

Βέγκαν είναι αυτός που τρέφεται αποκλειστικά με τροφές φυτικής προέλευσης και δεν καταναλώνει προϊόντα ζωικής εκμετάλλευσης όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, το μέλι κλπ. Πέρα από το διατροφικό κομμάτι, ο βέγκαν δεν φοράει δερμάτινα, μάλλινα ή γούνες ενώ προσπαθεί όσο είναι εφικτό και πρακτικό να χρησιμοποιεί καλλυντικά και καθαριστικά προϊόντα που δεν έχουν δοκιμαστεί πάνω σε ζώα. Ο βέγκαν δεν υποστηρίζει ζωολογικούς κήπους, δελφινάρια, τσίρκο και άλλες επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται ζώα για το κέρδος.

Ο βέγκαν προσπαθεί με τον τρόπο ζωής του να μειώσει όσο περισσότερο μπορεί την εκμετάλλευση των μη- ανθρώπινων ζώων, αναζητώντας εναλλακτικές και λύσεις, που προωθούν το σεβασμό όλων των όντων και την δίκαιη μεταχείρισή τους.

Ενημερωθείτε από το διαδίκτυο!
Το ελληνικό βέγκαν φόρουμ, η πρώτη σας στάση για έγκυρη ενημέρωση και υποστήριξη.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
veganunion@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου